Meyve ve sebze kabukları genellikle israf edilir. Ancak uzmanlar bazı meyvelerin kabuklarının da oldukça faydalı olduğunu belirtiyor.
ELMA KABUĞU: Sindirimi iyileştirir. İltihabı azaltır. Kalp hastalığı gibi kronik hastalıklara karşı korur.
HAVUÇ KABUĞU: Lif, A, C ve K vitaminleri ve antioksidan bakımından oldukça zengindir.
MUZ KABUĞU: Ruh halini iyileştiriyor, sindirimi destekliyor ve kalp sağlığını güçlendiriyor.
PATATES KABUĞU: Oldukça besleyici ve flavonoidler açısından zengindir.
SALATALIK KABUĞU: İyi bir lif kaynağıdır. Antioksidanlar açısından zengindir. Cildi nemli tutar.
PORTAKAL KABUĞU: Bağışıklığı güçlendirir ve cilt sağlığını iyileştirir. İltihabı önler.
Haber Kaynak : SABAH.COM.TR
“Yayınlanan tüm haber ve diğer içerikler ile ilgili olarak yasal bildirimlerinizi bize iletişim sayfası üzerinden iletiniz. En kısa süre içerisinde bildirimlerinize geri dönüş sağlanılacaktır.”
GÜNDEM
14 Kasım 2024SPOR
14 Kasım 2024GÜNDEM
14 Kasım 2024SPOR
14 Kasım 2024SPOR
14 Kasım 2024GÜNDEM
14 Kasım 2024GÜNDEM
14 Kasım 2024